Известие

Collapse
No announcement yet.

Подмяна механизъм за задно стъкло.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Подмяна механизъм за задно стъкло.

Не мога да повярвам какво сполетя моя трудночупещ се макарон
    значи скъсало се е жилото на машинката на задното стъкло. Свалих кората и установих проблема но като го огледах (не беше много обстойно) не можах да разбера как се демонтира това нещо. Според Епера целия механизъм е едно цяло и трябва да се демонтира и да се монтира нов.
    Колата е от тези с многото екстри и ръчни задни прозорци
    Ако някой е демонтирал тая хуйня нека да сподели така като гледам по картинки на тези със задни ел прозорци демонтажа ще е подобен
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

жилото само ли се скъса или от сваляне/дигане на джама?!
    (и аз съм с ръчки)
    Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

жилото е ръждясало затова се е скъсало
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

и аз имам такъв пробелм при заден ляв прозорец(моите са ел) гледах го чудих му се и се отказах

Comment

и при мен заден ляв е така,явно слабо място е
          156 1.9 JTD 105hp

Comment

аз съм монтирал специален чамов усилвателен механизъм за прикрепяне на прозореца в крайно горно положение.

Механизма се състои в една летва с две балансиращи я които пречат на стъклото да шава
            Honda CB 500
            Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
            Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
            Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

абе моето се движи, ама трудно и после не се затваря добре, спрял съм задните стъкла и съм го зарязал, тая стабилизираща летва някоя снимка има ли

Comment

Така на който не му е ясно как става демонтажа и смяната да пита.
                Вече знам не е трудно маха се кората на вратата развиват се двате кадмирани гайки на които се държи релсата водача на стъклото се захваща за стъклото през отвор на водача има едно чопче около 16мм то минава през стъклото и се закопчава от другата страна с една скобичка. скобичката се сваля като се хване с двата пръста от двете страни и се дръпне надолу за да ви стане по ясно може да наврете едно огледалце вътре зад стъклото за да видите как е хванато. После всичко по обратен ред и това е не е трудно.
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

Имам два механизма за ел.задни стъкла!Ще ги дам евтинко!
                  Грях е, да я нямаш!!!АlfaRomeo-156SW/2.4JTD/Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm TI

Comment

Working...
                  X